Verander uw keuken in een gastronomische coffeeshop

 

Als u vaak een plaatselijke coffeeshop bezoekt, zult u merken dat de sfeer ontspannend, rustgevend en plezierig is. Zou je soms willen dat je die sfeer in je eigen huis kon creëren? Als je houdt van alles wat met koffie te maken heeft en van de sfeer die een coffeeshop biedt, zou je moeten overwegen om je keuken in te richten als een coffeeshop. Het brengt niet alleen warmte in je huis, het zorgt ook voor een rustgevende sfeer en is zeer gastvrij voor bezoekers.

Rijke, warme kleuren nodigen uit

Als je nadenkt over hoe je je keuken kunt inrichten om het gevoel van een coffeeshop na te bootsen, denk dan eens aan de kleuren die veel coffeeshops in hun inrichting gebruiken. Sommige hiervan zijn chocoladebruin, diep paars, sinaasappel en diep rood. Deze warme tinten zorgen voor een warme, ontspannen sfeer. Een eierschaalkleur voegt lichtere tinten toe aan de kamer en brengt de look helemaal samen.

Decoreren is het tweede belangrijkste ding om te overwegen wanneer je een coffeeshop aantrekkingskracht toevoegt aan je keuken. Vergroot uw weergavegebied door planken aan kale muren te hangen; gebruik kersenhout of zwarte planken om extra opbergruimte te creëren en een beetje van je eigen unieke persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen. Zet je verzameling theepotten of koffiemokken ook op planken of laat ze gewoon op het aanrecht zien. Zet ook ander koffiegerelateerd antiek tentoon; dit zal het gevoel van een coffeeshop in het gebied brengen en ook een geweldige gespreksaanzet zijn met bezoekers. Je keuken moet een koffiezetapparaat of espressomachine hebben die up-to-date is, evenals bijpassende keukenapparatuur zoals een nieuwe broodroosteroven.

Het kiezen van kunstwerken voor de muren

Kunstwerken met koffiethema zijn perfect voor aan de muur; dit kunnen afbeeldingen van koffiekopjes of andere weergegeven kunstwerken met betrekking tot java of mokka zijn. Creëer groeperingen op één muur voor een gezellige themahoek. Je kunt ook overwegen om koffiekunstwerken te combineren met moderne abstracte prints voor een eclectische look die gedurfd en opvallend is. Ouderwetse coffeeshops gebruiken krijtborden vaak om reclame te maken voor de dagschotels of om een nieuw menu-item te promoten. Je kunt dit idee stelen door een groot krijtbord in je keuken te hangen om boodschappen, to-do-items of een wekelijks maaltijdmenu op te schrijven! Dit geeft je keuken een charmant en uniek tintje.

Misschien wilt u ook een “gespreksruimte” toevoegen aan de keuken waar u gasten kunt bezoeken en kunt genieten van koffie en een muffin. Gebruik in een hoek van de kamer overvolle stoelen en een kleine bijzettafel geflankeerd door een staande lamp met een metalen voet en een felgekleurde kap.

De kleine accenten maken vaak de grootste indruk! Als u verpakte koffie gebruikt, plaats deze dan in manden op uw aanrechtblad of keukentafel. Planten, een tijdschriftenrek en een paar moderne hanglampen voor subtiele verlichting maken je coffeeshopkeuken compleet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *