Tuinverlichting op zonne-energie – Batterijen vervangen

 

Werkt uw tuinverlichting op zonne-energie niet goed? De kans is groot dat het probleem bij de oplaadbare batterij in de zonne-energiecel ligt. Door de batterij van de lamp op zonne-energie te vervangen, krijgt deze een nieuw leven.

Aan de slag

Voordat u begint met het demonteren van uw goede solar tuinverlichting op zonne-energie, dient u de meegeleverde instructies of handleiding te raadplegen. Hoewel de interne werking van deze lampen op zonne-energie in wezen hetzelfde is, is de constructie meestal anders, afhankelijk van het merk en model. De instructies geven ook het type oplaadbare batterij aan dat bij het apparaat is geleverd, waardoor het gemakkelijker wordt om het juiste type vervangende batterij te vinden. Vervang de batterij in geen geval door een gewone alkaline huishoudbatterij. Alkalinebatterijen beschadigen de interne werking van de zonne-energiecel en maken het apparaat onbruikbaar. Gebruik alleen oplaadbare batterijen als vervanging voor uw tuinverlichting op zonne-energie.

Hoe vervang ik de batterijen in mijn tuinverlichting op zonne-energie?

Zoek een werkgebied met goede verlichting en een plek om de stukken neer te zetten om ze weer goed in elkaar te zetten. Wat gereedschap betreft, hebben de meeste apparaten een paar maten kruiskopschroevendraaiers nodig om het apparaat uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Er zijn meestal kleine schroeven, dus zorg voor een klein bakje om deze vast te houden, zodat je ze niet kwijtraakt tijdens het werken aan de tuinverlichting op zonne-energie. Leg de stukken op volgorde wanneer u ze uit elkaar haalt. Dit maakt het gemakkelijker om het in elkaar te zetten, omdat je het apparaat gewoon in omgekeerde volgorde weer in elkaar zou zetten om het uit elkaar te halen.

Zodra u bij de batterij bent, verwijdert u deze uit de lamp op zonne-energie. U kunt proberen hem op te laden in een huishoudelijke oplader die voor dat type batterij is ontworpen. Soms laden batterijen niet helemaal op, vooral als de tuinlamp op zonne-energie in een gebied wordt geplaatst dat niet in de volle zon staat. Dit kan de levensduur van de batterij verkorten. Als de batterij niet kan worden opgeladen, moet u deze vervangen. Als de batterij oplaadt, plaatst u deze terug in de zonne-energiecel en zet u de tuinlamp op zonne-energie weer in elkaar.

Waar vind ik vervangende batterijen voor mijn Solar Garden Light?

Aangezien oplaadbare batterijen steeds populairder worden, is het vrij eenvoudig om vervangingen te vinden. U vindt ze bij de meeste elektronicawinkels in het gedeelte dat batterijen verkoopt. Er zijn een paar soorten oplaadbare batterijen. Elke soort is acceptabel, maar misschien wilt u ze vervangen door dezelfde soort die u uit uw zonnelamp hebt verwijderd. Zoek naar een batterij die zijn lading lang vasthoudt. De levensverwachting voor de meeste oplaadbare batterijen is 1-2 jaar. Het wordt aanbevolen om elk jaar de oplaadbare batterijen in uw tuinverlichting op zonne-energie te vervangen om de meeste waarde uit uw aankoop te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *