Effectieve marketingideeën voor uw coffeeshop

Het meeste van waar ik het in dit artikel over ga hebben, is gericht op de nieuwe coffeeshop. Het kan echter worden gebruikt en gericht op een gevestigde winkel.

Buiten uw vaste klanten is koffie een impulsaankoop omdat de klant uw bord heeft gezien. Afgezien van uw stamgasten, zijn de meeste mensen niet van plan om ‘naar de coffeeshop te gaan’ zoals ze naar een restaurant zouden gaan (tenzij u hen vraagt hier later meer over te doen). U hebt een gestage stroom klanten nodig buiten uw normale woon-werkverkeer in de ochtend.

De ochtendforenzen zijn uw brood en boter, de rest helpt de inkomstengaten op te vullen. Dit zijn je impulskopers. Ze komen voornamelijk naar je toe via je bord buiten, dus in plaats van 10.000 ansichtkaarten naar je buurtbewoners te sturen, geef je dat geld uit aan een premium locatie, een zichtbaar bord en je imago. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt:

Wat betreft uw bewegwijzering, koop er een die ZO GROOT MOGELIJK is. Dat wil zeggen, zoals toegestaan door uw stadsverordening en huisbaas, zonder plakkerig te zijn! Hoe groter het bord, hoe zichtbaarder het is.

Door uw imago te brandmerken, identificeert u uw bestaan binnen uw gemeenschap. Zorg dat je een uniek logo hebt. Als je het niet kunt ontwerpen, laat er dan een op maat maken door een professional! Ik heb veel goedkoop ogende logo’s gezien die het imago niet ten goede komen.

Een andere stap in het brandmerken van uw imago is het beveiligen van de naam van uw winkel op het wereldwijde web door de domeinnaam te registreren. Probeer alle domeintags te krijgen: .com, .net, .org, enz. Dit is voor e-mail en uw website. Je zult blij zijn dat je het hebt gedaan, want het geeft je een professioneler imago. Onthoud dat hoe vaker uw bedrijfsnaam voorkomt, hoe moeilijker het zal zijn om deze online te registreren, omdat de naam kan worden gebruikt.

Wat betreft uw website, koop er een! Als je dit alleen kunt doen, heb je hier ook meer macht. Ik weet net genoeg om gevaarlijk te zijn, maar je kunt een mooie website krijgen, zelfs met online verkoopmogelijkheden die economisch zijn gedaan. Kijk lokaal rond, ik wed dat er een paar webgoeroes bij jou in de buurt zijn.

Hier heb je de kans om elke klant je naam mee te laten nemen wanneer ze vertrekken, zodat anderen het kunnen zien. Of je nu bedrukte hoezen hebt of stickers gebruikt en er een op elke beker of beschermhoes plakt, ze maken allemaal deel uit van je branding. Zorg ervoor dat het ontwerp duidelijk is en uw winkel goed definieert.

Hetzelfde geldt voor postzegels. U kunt een rubberstempel laten maken om uw koffiebonenzakjes mee te bestempelen. Merk op dat je hiervoor de bruine Kraft-papieren zakken nodig hebt. Als je de foliezakjes gebruikt, zullen je stickers hier ook goed voor werken.

Persberichten zijn een goedkope manier om de wereld te vertellen wat u doet. Een zorgvuldig opgesteld persbericht dat naar de juiste persoon op het juiste nieuwskanaal wordt gestuurd, kan voor u de beste vorm van reclame zijn. Zorg er wel voor dat degene die op het persbericht staat als contactpersoon, daadwerkelijk beschikbaar is om gecontacteerd te worden.

Een andere geweldige vorm van marketing is het gebruik van T-shirts, petten en andere wearables. Dit zijn wandelende reclameborden voor u, met dank aan de mensen die ze kopen. Je kunt ze weggeven als je wilt, het is allemaal goede reclame. Ja, ze zijn duur, maar ik beschouw dit als geweldige reclame en een uitgave in die categorie. Beter, ja, als u de kosten ervan kunt goedmaken. Maar stop deze kosten in uw advertentiebudget. Kijk of je ze lokaal kunt krijgen, zo niet, dan zijn er verschillende gerenommeerde bedrijven op internet. Je betaalt uiteindelijk zo’n 15,00 per stuk, maar ook hier is de investering zeer de moeite waard.

Waar zouden we zijn zonder visitekaartjes? Denk er eens over na: hoeveel mensen bent u tegengekomen die geen visitekaartje hebben voor wat ze ook doen voor de kost? Niet veel dat ik me kan herinneren. Dit is jouw tijd om iedereen die je ontmoet te vertellen dat je in de koffiebusiness zit. Iedereen die je ontmoet, zou er een moeten krijgen en een paar over hebben. Schroom niet om ze uit te delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *