Door Short Sale Properties te werken, kunnen makelaars en makelaars in het spel blijven

 

Als er ooit een tijd was in de vastgoedsector waarin het leren van een nieuwe vaardigheid levensredder kon blijken te zijn, dan is dit het moment. Nu de virtuele golf van faillissementen de toch al overvolle markt treft, is het vooruitzicht dat makelaars en makelaars hun eigen inkomen een klap krijgen een zeer reële mogelijkheid.

Als iemand u zou laten zien hoe u uw bedrijf in wezen recessiebestendig kunt maken door de juiste manier te leren om Short Sales voor uw klanten te werken, zou dat dan uw aandacht trekken? Voordat u te opgewonden raakt, in de geest van “volledige openheid”, moet u weten dat Short Werken in de sales zonder ervaring werken precies dat is; werk! Er is niets korts aan het proces, maar als u weet hoe u ze moet gebruiken, kunt u genoeg geld binnen laten rollen om deze laatste vastgoedcyclus te overleven.

Mijn naam is Clyde R. Goulet en ik ben bij uitstek geschikt om te spreken en te schrijven over executieverkopen omdat ik er zelf een heb overleefd. Ik heb er zelfs een boek over geschreven en geef veel meer exemplaren weg dan ik verkoop.

De zeer grimmige realiteit hier is dat ongeacht waar u zich in het land bevindt, het aantal ingediende faillissementen enorm is gestegen. Als je dit feit combineert met dalende marktwaarden in sommige delen van het land en je hebt een recept voor een ramp in de vastgoedsector.

Als dit nog niet genoeg slecht nieuws is, als je er rekening mee houdt dat de banken en hypotheekverstrekkers die het executieproces voor veel eigendommen al hebben voltooid, nu een inventaris hebben van executiewoningen. Koppel dit aan de eigenaren van onroerend goed die hun eigendommen hebben teruggegeven aan de banken via een “Deed in Lieu of Foreclosure” en je hebt weer een stortvloed aan noodlijdende eigendommen die op de markt komen. Als u een eigenaar van onroerend goed bent die moet verkopen, wees dan bereid om even te wachten.

De vraag wat makelaars, makelaars en zelfs hypotheekmakelaars kunnen doen om de kost te blijven verdienen, komt op. Het helpen van eigenaren van onroerend goed in nood door middel van het Short Sale-proces kan precies zijn wat u moet doen. U helpt niet alleen een huiseigenaar uit zijn schulden, u kunt ook nog een commissie verdienen.

Ik weet wat je denkt. Als de eigenaar van het onroerend goed op zijn kop staat met zijn huis, hoe kunnen ze het zich dan veroorloven om commissie te betalen? Het goede nieuws is dat de banken en hypotheekverstrekkers de commissies betalen van hun slotopbrengsten. Hun goedkeuring van een korte verkoop zorgt ervoor dat de onroerendgoedcommissie kan worden betaald uit de fondsen die uit de verkoop worden gegenereerd.

Voor degenen die niet bekend zijn met hoe het Short Sale-proces werkt, volgt hier een korte beschrijving. Het is een proces dat een lener doorloopt waarbij de bank of geldschieter ermee instemt minder te nemen dan wat op het onroerend goed verschuldigd is om het onroerend goed te verkopen.

Wanneer een huiseigenaar zijn eigendom niet met conventionele middelen kan verkopen en achterop is geraakt met zijn hypotheekbetalingen, zijn er remedies beschikbaar via zijn kredietverstrekkers. Naast de akte in plaats van afscherming, forbearance-overeenkomsten en leningwijzigingen, wordt de korte verkoop de enige optie voor velen.

Of het nu een enorme stijging van de rentetarieven is die hogere maandelijkse betalingen veroorzaakt, baanverlies, ziekte, echtscheiding, baanoverdracht of welke andere reden dan ook, soms gebeuren er slechte dingen met goede mensen. Als vastgoedprofessional is het onze taak om onze klanten en klanten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Een nationale expert zijn in het Short Sale-proces resulteerde in veel beproevingen en veel fouten, maar het proces kan worden geleerd omdat het in feite een stapsgewijs proces is. Zodra de eigenaar van het onroerend goed of zijn vertegenwoordiger de bank heeft gewaarschuwd dat zij de bank verzoeken om het onroerend goed te verkopen, wordt ofwel een pakket met papierwerk naar de lener gestuurd of worden er instructies aan de vertegenwoordiger gegeven om namens de eigenaar van het onroerend goed verschillende documentatie te verzamelen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *